Shopify: Verkkokaupan perustaminen ja hallinnointi

Shopify-verkkokaupalla myyt todennäköisesti enemmän

Lue lisää

Mikä Shopify on?

Shopify on kaupallinen verkkokauppa-alusta, joka on suunniteltu yrittäjille, jotka haluavat aloittaa, pyörittää ja kasvattaa liiketoimintaansa verkossa, myymälässä ja kaikkialla niiden välillä.
Shopify: Verkkokaupan perustaminen ja hallinnointi

Shopify on kaupallinen verkkokauppa-alusta, joka on suunniteltu itsenäisille yrittäjille, jotka haluavat aloittaa, pyörittää ja kasvattaa liiketoimintaansa verkossa, myymälässä ja kaikkialla niiden välillä. Shopify tarjoaa kaiken, mitä tarvitset verkkokaupan luomiseen ja hallintaan, mukaan lukien verkkosivuston suunnittelun, maksun käsittelyn, varaston hallinnan ja lähetyksen. Sen avulla voit myydä tuotteitasi useissa eri paikoissa, kuten verkkosivustolla, mobiilisovelluksissa, sosiaalisessa mediassa ja kivijalkakaupoissa.

Shopifyn avulla voit myös mukauttaa verkkokauppasi ulkoasua ja tuntumaa käyttämällä ilmaisia ja maksullisia teemoja. Sen avulla voit myös luoda markkinointikampanjoita, hallita asiakassuhteita ja seurata myyntitietoja. Shopifyn käyttöliittymä on helppo käyttää, ja sen avulla voit luoda verkkokaupan vain muutamassa tunnissa. Shopifyn hinnoittelu on joustava, ja sen avulla voit valita sopivan suunnitelman liiketoimintasi tarpeiden mukaan.

Shopifyn Perusominaisuudet

Kaupan Luominen

Shopify on verkkokauppa-alusta, joka mahdollistaa kaupan luomisen helposti ja nopeasti. Kaupan luomiseen tarvitaan vain muutama perustieto, kuten kaupan nimi, osoite ja yhteystiedot. Shopify tarjoaa myös valmiita verkkokaupan teemoja, joista voi valita sopivimman kaupan ulkoasun.

Tuotteiden Lisääminen

Tuotteiden lisääminen Shopify-kauppaan on helppoa. Tuotteet voi lisätä manuaalisesti yksitellen tai tuotteet voi tuoda CSV-tiedostona. Tuotteiden lisäämiseen voi käyttää myös Shopifyn omaa tuotteiden hallintajärjestelmää. Tuotteiden lisäämisen yhteydessä voi määrittää tuotteen kuvan, kuvauksen, hinnan ja varastotilanteen.

Maksutapojen Asetukset

Shopify tarjoaa useita eri maksutapoja, kuten verkkopankki- ja luottokorttimaksut, Paytrail, PayPal, Stripe ja Klarna. Maksutapojen asetukset voi määrittää helposti Shopifyn hallintapaneelissa. Maksutapojen asetuksissa voi myös määrittää, millä valuutalla maksut hyväksytään.

Toimitusvaihtoehdot

Shopify tarjoaa useita eri toimitusvaihtoehtoja, kuten Posti, Matkahuolto ja DHL. Toimitusvaihtoehdot voi määrittää helposti Shopifyn hallintapaneelissa. Toimitusvaihtoehtojen asetuksissa voi myös määrittää toimituskulut, toimitusaikataulut ja toimitusalueet.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Shopifyn perusominaisuudet ovat erittäin helppokäyttöisiä ja mahdollistavat verkkokaupan luomisen nopeasti ja vaivattomasti. Shopifyn tarjoamat maksu- ja toimitusvaihtoehdot ovat monipuolisia ja helposti määriteltävissä.

Shopifyn Edistyneet Ominaisuudet

Shopify on verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa monia edistyneitä ominaisuuksia yrityksesi verkkokaupan kehittämiseen. Tässä osiossa käydään läpi muutamia näistä ominaisuuksista.

SEO ja Markkinointi

Shopifyn avulla voit optimoida verkkokauppasi hakukoneille ja tehdä markkinointia tehokkaasti. Hyödynnä Shopifyn ominaisuuksia, jotka auttavat sinua välttämään tyypilliset verkkokaupan SEO-ongelmat. Voit myös käyttää Shopifyn markkinointityökaluja, kuten sähköpostimarkkinointia ja mainoskampanjoita, jotta voit tavoittaa asiakkaasi tehokkaasti.

Analytiikka ja Raportointi

Shopifyn avulla voit seurata verkkokauppasi suorituskykyä ja saada tietoa asiakkaistasi. Voit käyttää Shopifyn sisäistä analytiikkatyökalua, joka auttaa sinua seuraamaan verkkokauppasi kävijämääriä, myyntiä ja muita tärkeitä mittareita. Voit myös käyttää Shopifyn raportointityökaluja, jotta voit saada tarkempaa tietoa verkkokauppasi suorituskyvystä.

Hyödynnä myös ulkopuoliset analytiikkaohjelmat, kuten Google Analytics, helposti ilmaisella lisäosalla.

Mobiilisovellus

Shopifyn mobiilisovellus antaa sinulle mahdollisuuden hallita verkkokauppaasi missä tahansa. Voit seurata tilauksia, tarkistaa varastoja ja päivittää tuotteita suoraan mobiililaitteeltasi. Mobiilisovellus on erittäin kätevä, kun olet matkalla tai et ole tietokoneen äärellä.

Shopifyn edistyneet ominaisuudet auttavat sinua kehittämään verkkokauppasi tehokkaasti. Voit käyttää näitä ominaisuuksia parantaaksesi verkkokauppasi suorituskykyä, tavoittaaksesi asiakkaasi tehokkaasti ja hallitaksesi verkkokauppaasi missä tahansa.

Shopifyn Lisäosat ja Integraatiot

Shopify tarjoaa monipuolisia lisäosia ja integraatioita, joiden avulla verkkokaupan toimintaa voidaan tehostaa ja laajentaa. Tässä osiossa käydään läpi muutamia tärkeitä lisäosia ja integraatioita, jotka ovat hyödyllisiä kaikille Shopify-verkkokaupan omistajille.

Sähköpostimarkkinointi

Sähköpostimarkkinointi on tärkeä osa verkkokaupan markkinointia ja asiakassuhteiden ylläpitoa. Shopify tarjoaa useita integraatioita, joiden avulla sähköpostimarkkinointia voidaan automatisoida ja tehostaa. Esimerkiksi Mailchimp-integraation avulla voidaan luoda automaattisia sähköpostikampanjoita, jotka perustuvat asiakkaiden käyttäytymiseen ja ostohistoriaan.

Sosiaalisen Median Integraatiot

Sosiaalinen media on tärkeä osa nykyaikaista markkinointia, ja Shopify tarjoaa useita integraatioita, joiden avulla verkkokaupan ja sosiaalisen median välille voidaan luoda yhteys. Esimerkiksi Facebook-integraation avulla voidaan luoda Facebook-kauppa, joka mahdollistaa tuotteiden myynnin suoraan Facebookissa. Lisäksi Pinterest-integraation avulla voidaan lisätä verkkokaupan tuotteita Pinterestiin ja houkutella uusia asiakkaita.

Varastonhallinta

Varastonhallinta on tärkeä osa verkkokaupan toimintaa, ja Shopify tarjoaa useita integraatioita, joiden avulla varastonhallintaa voidaan tehostaa. Esimerkiksi Shipwire-integraation avulla voidaan automatisoida tilausten käsittely ja varastonhallinta. Lisäksi SkuVault-integraation avulla voidaan hallita varastotietoja ja seurata tuotteiden liikkumista varastossa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Shopifyn monipuoliset lisäosat ja integraatiot tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia verkkokaupan toiminnan tehostamiseen ja laajentamiseen. Sähköpostimarkkinointi, sosiaalisen median integraatiot ja varastonhallinta ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä Shopify tarjoaa.

Shopifyn Hinnoittelu ja Suunnitelmat

Shopify on erittäin suosittu verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa useita hinnoittelu- ja suunnitelma-vaihtoehtoja. Shopifyn hinnoittelu perustuu kuukausimaksuun, joka määräytyy valitun suunnitelman ja verkkokaupan tarpeiden mukaan. Alla on lyhyt esittely Shopifyn hinnoittelusuunnitelmista.

Shopify Basic

Shopify Basic on alkaville verkkokauppiaille ja pienemmille yrityksille suunnattu, ja sisältää kaikki tarvittavat ominaisuudet, kuten rajoittamattoman määrän tuotteita, verkkokaupan perusominaisuudet, turvallisen maksujärjestelmän ja 24/7 asiakastuen. Shopify Basic maksaa 32 euroa kuukaudessa (2023).

Shopify

Shopify, sisältää kaikki Shopify Basic -suunnitelman ominaisuudet sekä lisää ominaisuuksia, kuten lahjakortit ja ammattimaisemmat raportit. Tämä maksaa 92€ kuukaudessa (2023).

Advanced Shopify

Advanced Shopify sisältää kaikki Shopify -suunnitelman ominaisuudet sekä lisää ominaisuuksia, kuten edistyneet raportit ja automaattiset postikulujen laskutukset. Shopify Advanced maksaa 384€ kuukaudessa (2023).

Shopify Plus

Shopify Plus on suunnitelma, joka on suunnattu suurille yrityksille, jotka tarvitsevat enemmän ominaisuuksia ja henkilökohtaista tukea. Tämä suunnitelma on hinnoiteltu mukautetulla hinnoittelulla, joka riippuu yrityksen koosta ja tarpeista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Shopifyn hinnoittelusuunnitelmat ovat kilpailukykyisiä ja tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin. Aloittelijoille suositellaan Shopify Basic -suunnitelmaa, kun taas suuremmille yrityksille suositellaan Shopify Plus -suunnitelmaa. Shopify Plus maksaa alkaen 2000 dollaria kuukaudessa.

Yhteenveto ja Johtopäätökset

Shopify on erittäin monipuolinen verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa useita erilaisia sopimuksia, laskutusjaksoja ja luottokorttien käsittelymaksuja. Shopifyn avulla voit perustaa verkkokaupan helposti ja nopeasti, ja sen käyttöliittymä on erittäin helppokäyttöinen.

Shopify tarjoaa myös monia erilaisia ominaisuuksia, kuten verkkokaupan suunnittelutyökalut, maksujärjestelmät, tilausten hallinnan, varastonhallinnan, markkinointityökalut ja paljon muuta. Lisäksi Shopifyn avulla voit integroida verkkokaupan muihin järjestelmiin, kuten Facebookiin, Instagramiin, Amazoniin ja eBayhin.

Shopifyn hinta koostuu useista eri tekijöistä, kuten sopimuksen tyypistä, laskutusjaksosta ja luottokorttien käsittelymaksuista. Hinta voi vaihdella suuresti riippuen verkkokaupan koosta ja tarpeista. Shopifyn hinta on kuitenkin kohtuullinen ja kilpailukykyinen verrattuna muihin verkkokauppa-alustoihin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Shopify on erinomainen valinta verkkokaupan perustamiseen. Sen helppokäyttöinen käyttöliittymä ja monipuoliset ominaisuudet tekevät siitä erittäin suositun verkkokauppiaiden keskuudessa. Hinta on kohtuullinen ja kilpailukykyinen, ja Shopifyn avulla voit integroida verkkokaupan muihin järjestelmiin helposti ja nopeasti.

Miten Shopify toimii?

Shopify toimii verkkokauppa-alustana, joka tarjoaa yrityksille kaikki tarvittavat työkalut ja ominaisuudet verkossa myymiseen. Se tarjoaa esimerkiksi helpon sivuston luomisen, hallittavan varastointijärjestelmän, luotettavan maksamisjärjestelmän ja kattavan analytiikan.

Mitä kaupallisia verkkokauppa sovelluksia ja palveluntarjoajia on Suomessa?

Suomessa on useita kaupallisia sovelluksia ja palveluntarjoajia, jotka tarjoavat lisäominaisuuksia ja -palveluita Shopify-verkkokaupan kehittämiseen. Esimerkiksi OptimizePress, Klaviyo ja Privy tarjoavat lisää markkinointi- ja optimointityökaluja.

Onko dropshipping laillista?

Dropshipping on laillista, mutta yrityksen tulee noudattaa kaikkia soveltuvia lakeja ja sääntöjä.

Miten Shopify verkkokauppa perustetaan?

Shopify verkkokauppa perustetaan rekisteröitymällä Shopify-palveluun ja luomalla sivusto seuraamalla ohjeita. Sivuston luomisessa tarvitaan tietoja yrityksestä, tuotteista ja maksamisjärjestelmästä.

Onko Shopify suomeksi?

Shopify tarjoaa suomenkielisen käyttöliittymän ja tukee suomenkielistä asiakastukea.

Suositut verkkokauppa-alustat Suomessa:

Suomessa suosituimpia verkkokauppa-alustoja ovat Shopify, WooCommerce, Magento, MyCashFlow, Vilkas ja Lightspeed. Kaikilla näillä alustoilla on omat edut ja haasteensa, ja valinta riippuu yrityksen tarpeista ja tavoitteista.

Shopify on helppokäyttöinen ja monipuolinen verkkokauppa-alusta, joka on sopiva etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille. Sen tärkeimmät ominaisuudet ovat:

  • Helppo perustaminen: Shopify tarjoaa intuitiivisen ja helppokäyttöisen hallintapaneelin, jonka avulla verkkokaupan perustaminen on nopeaa ja vaivatonta.
  • Monipuoliset maksutavat: Shopify tukee useita maksutapoja, mukaan lukien suomalaiset pankit ja luottokortit.
  • Laaja valikoima teemoja: Shopify tarjoaa runsaan valikoiman erilaisia sivumalleja ja teemoja, jotka sopivat erilaisille yrityksille ja brändeille.
  • Luotettava turva: Shopify tarjoaa luotettavan ja tehokkaan SSL-suojauksen verkkokaupan tietoja ja maksuja varten.
  • Dropshipping-tuki: Shopify tukee dropshipping-toimintaa ja tarjoaa laajan valikoiman dropshipping-palveluntarjoajia.
  • SEO-optimoitu: Shopify on SEO-optimoitu ja tarjoaa monia välineitä, joiden avulla verkkokaupan sijoittuminen hakutuloksissa parannetaan.

Shopify on sopiva verkkokauppa-alusta tilanteisiin, joissa yritys haluaa nopeasti ja helposti perustaa verkkokaupan, jolla on hyvät mahdollisuudet menestyä. Se on erinomainen vaihtoehto niille yrityksille, jotka haluavat keskittyä myyntiin ja brändin kehittämiseen, eivätkä halua viettää paljon aikaa teknisiin yksityiskohtiin.Lue lisää Shopifystä ja aloita kokeilujakso tästä.
Mistä minut löytää?

Toimistoni on Jyväskylässä keski-suomessa, josta palvelen asiakkaitani kaikkialla.

Lähetä sähköpostia

jaakko@backwater.fi

Soita minulle

Numeroni: (+358) 440 700 715